8 Eylül 2011 Perşembe

Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlama / Misyon nedir? - Misyon tanımı

Misyon, Misyon Nedir, Misyon Tanmı, Misyon Anlamı, Vizyon Misyon Nedir, Vizyon Misyon Anlamı, Vizyon Misyon Tanımı, Misyon Ne Demek, Amaç Bildirgesi, Varlık Nedeni
Vizyon tanımı bölümünde ele alındığı üzere Vizyon ve Misyon literatürde birbirlerine karıştırılan kavramlardır. Organizasyonların Vizyon ve Misyon tanımlama aşamasında kavramların tanımı üzerinde ikircik yaşamaları, tereddüde düşmelere şüphesiz ki iyi bir şey değildir. Öze ve içeriğe odaklanması gereken bir aşamada, vizyon ve misyon tanımlanması görevi verilen kişilerin bu tür tartışmaların içine girmesi onlardan bekleneni doğru ve etkin şekilde yapmalarını engelleyecektir. Bu nedenle Değişik Stratejik Yönetim uzmanlarının Misyon ile ilgili yaptıkları tanımlar, hem kavram ile ilgili olarak okuyucuların algılamalarının netleşmesini hem de İyi bir Misyonda olması gereken özellikler (karakteristikler) konusunun anlaşılmasına yardımcı olacaktır.



" The reason why the organization was formed or why it now exists" Argenti, 1974
" Organizasyonun niçin kurulduğu veya simdi neden var olduğunun nedeni"


"Asking the question 'What is our business?' is the same as asking the question 'What is our mission?'. A business is defined by its mission" Peter Drucker
" 'İşimiz nedir? sorusunun sorulması, 'Misyonumuz nedir?' sorusunun sorulmasıyla aynı şeydir.  Bir iş, misyonu tarafından tanımlanır."


" Enduring statements of purpose that distinguish one business from other similar firms."
" Bir organizasyonu diğer benzerlerinden  ayıran kalıcı amaç bildirgesi"

"Mission is the purpose of or reason for organization existence. Mission is a well convincible statement included fundemental and unique purpose which makes it different from other organizations"
"Misyon organizasyonun amacı veya varlık nedenidir. Misyon organizasyonu diğerlerinden farklı kılan temel ve özgün amaçlarını içeren ikna olunabilir bir bildirgedir"

"A company's mission statement is typcially focused on its business scope-"who we are and what we do"; mission statements broadly describe an organizations present capabilities, customer focus, activities, and business make up"
"Bir şirketin misyonu tipik olarak yaptığı işin kapsamına odaklanır ' biz kimiz ve ne yapıyoruz';  Misyon bildirgeleri geniş anlamıyla organizasyonun mevcut yeterliklerini, müşteri odaklanmasını, faaliyetlerini ve işini oluşturan bileşenleri betimler."

"We can describe mission as 'a statement which defines the role that an organization plays in the society' "
"Misyonu 'organizasyonun toplum içinde oynadığı rolü tanımlayan bir ifade olarak betimleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder